Terrine de foie gras d’oi ou canard! Huisgemaakt!
In porties voor 4 personen! Wordt vrijdag bereid, dus zaterdag beschikbaar!

Hebt u geen morele bezwaren tegen de lever van vetgemeste ganzen (of eenden), maar aarzelt u om gezondheidsredenen, dan kunnen we u grotendeels geruststellen. Ganzen- of eendenlever is natuurlijk heel vet (45g op 100g) en dus ook heel calorierijk: 450 kcal per 100 g. Maar het ‘voordeel’ is dat u er slechts kleine porties van eet: 30 à 40 g is al een flinke portie. Dat is nog altijd een kleine 20 g vet (of bijna 200 kcal), maar eens per jaar is dat geen ramp. Bovendien is dat vet niet ongezond , integendeel zelfs. Ganzenvet bestaat voor ong. 25% uit verzadigd vet, ongeveer 60 à 70 % mono-onverzadigde en 10 à 15% meervoudig onverzadigde vetzuren (waaronder omega 3 en omega 6 –vetzuren). Daarmee benadert ganzenvet de samenstelling van de alom bejubelde olijfolie…